Jalatsikogumiskampaania eesmärk on toetada talveks sobilike jalanõudega neid inimesi üle Eesti, kelle sissetulek raskel ajal peamiselt toidule kulub. Päästearmee regionaalkomandöri Daniel Hendersoni sõnul on poes müüdavad jalatsid vaesemate inimeste jaoks kallid ning paljud töötud, suurpered, eakad ning teisedki vajavad tuge, et endale üldse korralikke jalatseid võimaldada.

"Viimased talved on olnud väga karmid ning ka sel korral ei jäänud tali taevasse. Eestis on 50 000 registreeritud töötut ning ainuüksi näiteks Põhja-Tallinnas ligikaudu 800 vaesuses elavat perekonda, kelle jaoks on korralikud jalatsid pigem luksuskaup. Kurb on mõelda, et neis peredes peavad näiteks lapsed terve talve üle elama külmade ja märgade varvastega," sõnas kampaania matroon iluuisutreener ja endine tippiluuisutaja Anna Levandi.

Kampaania kestab 16.jaanuarist kuni 17. veebruarini 2012. Kampaania raames on igaühel võimalik saata oma vähekasutatud või kasutamata meeste-, naiste ja lastejalatsid Päästearmeele, kes korraldab kampaania lõppedes kohalike omavalitsuste sotsiaaltöötajate toel jalatsite kohaletoimetamise Eesti eri paigus elavate abivajajateni.

Eelmine aasta koguti sarnase, ent väiksemas mahus läbiviidud kampaania käigus kokku üle 400 jalatsipaarpaari.