Valimised olid tehnilisel tasemel hästi administreeritud ning vaatlejad märkasid seadusemuudatusi, mis kindlustasid, et parlamenti saab vähemalt kaks erakonda, kuid võimud ei loonud vajalikke tingimusi tõeliselt pluralistlike valimiste läbiviimiseks. Mitmetel poliitilistel parteidel ei lastud osaleda ning paljud kandidaadid kustutati nimekirjadest, teatab Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsioon OSCE.

Häältelugemisprotsess ei olnud piisavalt läbipaistev ning protseduurireegleid ei austatud. Märgati ka võltsimisi. Paljudel juhtudel ei olnud vaatlejatel võimalik otsustada, kas valijate valikud võeti ausalt arvesse.

Seadusandluses on jätkuvalt lahknevusi OSCE ja muude rahvusvaheliste standarditega võrreldes. Ebaproportsionaalselt piiratakse kogunemisvabadust, informatsiooni vaba liikumist ja ühinemisvabadust. Kandideerimisel on suured piirangud ning sõltumatutel pole üldse lubatud kandideerida. Valimiskomisjonide pluralistlikku koosseisu ei tagata.

Avalik debatt oli piiratud ja meedia tegutses enesetsensuuri õhkkonnas.

„Valimised leidsid aset rangelt kontrollitud keskkonnas ja kodanike valijaõigused olid tõsiselt piiratud. Tõeline pluralism ei vaja orkestratsiooni, mida me nägime – põhivabaduste austamine toob selle iseenesest kaasa,“ ütles OSCE demokraatlike institutsioonide ja inimõiguste büroo vaatlusmissiooni juht Miklós Haraszti.