Keskliidu volikogu liikme Priit Värgi sõnul valiti seekord sõber ja kiusaja esmakordselt rahva poolt petitsioon.ee portaalis.

Õiguskantsler pälvis tiitli kogudes 45 protsendi koduomanike toetuse. Kiusajaks valitud Eesti Energia sai koguni 82 protsenti häältest.

"Loodame, et Eesti Energia teeb hääletustulemustest omad järeldused, koduomanike meelepaha on pälvinud nii plaanitud läbipaistmatud tariifitõusud, puudulik kliendisuhtlus, kui ka pikad elektrikatkestused," ütles Värk.

Õiguskantsler ütles tiitlit vastu võttes, et vaba ühiskond põhineb omandi põhiõiguse stabiilsusel. Lisades, et ükski asi ei arene iseenesest ning avaldas lootust, et ka tulevikus seisab Omanike Keskliit koduomanike huvide eest.

Konkurss toimus esmakordselt 2008. aastal ja eelmistel aastatel on Koduomanike sõbra tiitli võitnud Maksumaksjate liidu juht Lasse Lehis, Konkurentsiameti juht Märt Ots ning Rae, Jõgeva ja Harku vald. Kiusaja tiitliga on „pärjatud“ Eesti Gaasi ja kahel korral Tallinna Vett.

Tänasel koduomanike kongressil oli kandvaks teljeks elektrituru avanemine ning koduomanike õiguste tagamine vabaturu tingimustes.

Lisaks energeetika ekspertidele olid esinejate seas nii Soome, kui ka Rootsi koduomanike liitude juhid, president Arnold Rüütel, Koostöö Kogu juht Peep Mühls, konkurentsiameti juht Märt Ots, Maksumaksjate Liidu juht Lasse Lehis.

Eesti Omanike Keskliit on 1994. aastal asutatud Eesti suurim kodanikuorganisatsioon ning 2006. aastast rahvusvahelise kinnisvaraomanike liidu (U.I.P.I) täisliige.