"Kahe lapse isana tekitab juba sõna "pedofiilia" minust murelikkust ja suisa vastikust," sõnas Võsa Delfile. "Leian, et pedofiilia on tõsine ja kohutav haigus ning vaadates pedofiiliajuhtumite arvu, on see Eestis tõsine probleem. Tegelikult on üks juhtum aastas või üks juhtum isegi kümne aasta jooksul liig!"

Pedofiili küüsi sattunud lapse psühholoogia saab kahjustatud kogu tema edasiseks eluks ja selle tagajärgi pole võimalik kannatanule korvata, ütles Võsa.

Küsimusele, kas pole pedofiilidele kohtu poolt määratud karistused liiga leebed vastas Võsa, et probleemiga peaks tegelema laiemalt ning alustama kehtivast vanusepiirist, millest alates on Eestis lubatud täiskasvanul seksuaalvahekord alaealisega. Praegu on see vanusepiir 14 eluaastat. "14-aastane on ju aga alles laps! Kui seadus annab juba seesugusele käitumisele rohelise tule, siis ei maksa ka väga imestada, kui meie riigis on pedofiile. Minu meelest on ka see pedofiilia, kui 50-aastane on seksuaalsuhtes 14-aastasega - seadus aga nii ei arva," ütles Võsa.

"Usun, et väga efektiivne on avalikkuse tähelepanu pedofiilias süüdi mõistetud isikutele. Ühiskonna hukkamõist on võimas mõjutusvahend," tõdes Võsa. "Karistuste karmistamise üle tasub aga loomulikult arutleda ja minu meelest peabki arutama," lisas ta.