"Ma soovitaks, et realistlik plaan B peaks olema kohe võtta, sest Eesti Kunstiakadeemia (EKA) hoonet on tõesti kiiresti vaja ja praegune krunt maksab ju terve varanduse," vastas Valk Delfi küsimusele, mida ta kujunenud olukorras soovitaks Signe Kivile.

Valk lisas, et ta ei võta Signe Kivi ettevõtmisi seoses kunstiakadeemia uue hoone ehitamisega kritiseerida. "Oma pikaajalisest kogemusest tean, et õigus kritiseerida on ainult neil, kes asjade käiku põhjalikult tunnevad, aga enamasti krtiseerivad just need, kes asjast suurt midagi ei tea," ütles Valk.

"Minu teadmine kogu sellest ehitusloost põhineb meedias kuuldul," väitis Valk. "Ma ei ole lugenud ühtegi dokumenti ega näinud konkreetseid plaane ja lepinguid. Pole olnud ka ühegi arutelu juures. Ma ei tea, mida Signele on lubatud ja kuidas ta ise oma käike kujundas ja millele lootis."

Seetõttu oleks Valgu sõnul tema hinnang EKA uue hoone asukohale ja hoone projektile oleks paratamatult subjektiivne.

Eesti Kunstiakadeemia (EKA) juhatus teeb järgmisel nädalal kogunevale nõukogule ettepaneku vaidlustada sihtasutuse Archimedes eilne otsus jätta akadeemia ilma 12 miljonist eurost, millega pidi rahastatama uue hoone ehitust Tartu maantee 1 krundile.

Ehituse algus on jäänud toppama ka kohtus vaidlustatud ehituslubade ja naabrite vastuseisu tõttu.