11. jaanuari seisuga on ametiga võtnud ühendust 21 rinnaimplantaadi paigalduse läbi teinud naist, kellest kaks kolmandikku omasid PIP implantaate, teatas terviseamet.

Terviseamet ootab jätkuvalt infot probleemide kohta, mis on seotud paigaldatud rinnaimplantaatidega. Kuna M-implandi (tootja Rofil Medical International) nime all levitatud tootel võivad suure tõenäosusega esineda samad probleemid, siis on oodatud ka selle tootega seotud informatsioon. Kujunenud olukorras tuleb M-implantide kasutamist vältida.

Rinnaimplantaate tootnud Poly Implant Prothes ehk PIP toodete müük keelati pärast seda, kui selgus, et majandussurutise tõttu olid nad loobunud oma implantaatides meditsiinilise silikooni kasutamisest.

Prantsuse ilukirurg Laurent Lantieri sõnul pole implantaatide eemaldamisega kiiret, sest seos rinnavähiga on väga hüpoteetiline, kuid häda on hoopis selles, et paljudes kunstrindades on meditsiinilise silikooni asemel kasutatud tööstuslikku, mis tähendab, et need rinnad võivad läbi jooksma hakata.

Nende proteesidega saab seostada hästidokumenteeritud riske nagu implantaadi purunemine ja proteesi sisese geeli ärritav toime, mis võib viia põletikuliste reaktsioonideni, muutes seega implantaadi eemaldamise raskemaks.