Iraani pealinnas Teheranis kolmapäeva hommikul kärgatanud autopommiplahvatuses hukkus 32-aastane tuumateadlane Mostafa Ahmadi Roshan, kes töötas Natanzi uraanirikastustehases osakonnajuhatajana, vahendab BNS.

"Pole kahtlust, et Mostafa Ahmadi Roshani mõrv sooritati luureteenistuste CIA ja Mossadi plaani ja toetuse abil," kirjutas Khamenei oma internetiküljel avaldatud kaastundeavalduses.

"Iraani tuumaprogramm ei sõltu siiski ühest inimesest ja me kavatseme sel teel jätkata veelgi suurema sihikindluse ja energiaga," lubas ajatolla.

USA kaitseminister Leon Panetta tõrjus neljapäeval Fort Blissi sõjaväebaasis sõduritele kõneledes veelkord süüdistusi Iraani tuumateadlase tapmises.

"Ma võin kinnitada teile ühte asja - Ühendriigid pole selliste asjadega kuidagi seotud. USA ei tegutse sellisel viisil. Meil on küll selles osas mõned mõtted, kuid kindlalt me ei tea, kes selle taga seisis," kõneles Panetta.

Iraani parlamendi mõjuvõimas spiiker Ali Larijani ütles neljapäeval Türgi visiidi ajal, et riik on valmis taasalustama tuumaläbirääkimisi ÜRO julgeolekunõukoguga, kuid need peavad sel juhul olema tõsiseltvõetavad.

"Läbirääkimised annavad vaid siis tulemusi, kui pole tegu mänguga," sõnas Larijani.

"Aga niikaua, kuni regiooni vähkkasvajaks olev Iisrael jätkab eksisteerimist, ei saa probleemid kunagi otsa," lisas Larijani.

Iraani võimud kinnitavad järjekindlalt, et nende aatomienergiaprogramm, mida Lääs seostab tuumarelva väljatöötamisega, on täiesti rahumeelne.