"Jüri Luik väga elav ja intensiivne suhtleja. Võiks isegi öelda, et temaga on võimatu mitte suhelda, kui tema seda soovib. Jutukas ärimees rääkis peamiselt poliitikast ja eriti just Võrumaa ja Võru kohalikust poliitikast," selgitas endine põllumajandusminister Delfile. 

Tuiksoo tunnistas, et vestlustes on Luik reklaaminud oma ettevõtte teenuseid - ilutulestikke ning heli- ja valgustehnikat - kuid  ühtegi teenust tellinud ega vahendanud riigikogulane temalt ei ole.

"Minule teada olevalt pole Jüri Luik Kultuuripealinna üritustel oma teenust pakkunud ning seda on kinnitanud ka SA Tallinn 2011 juht Jaanus Mutli. Jüri Luik on Keskerakonnale teinud kaks annetust - 28. juulil 300 eurot ja 30. augustil 200 eurot. Mõlema annetuse kohta on Keskerakonna büroo poolt väljastatud kviitungid ning annetused on deklareeritud ka Keskerakonna annetuste registris. Mingeid tellimusi pole Jüri Luik selle eest Keskerakonna abil või toel saanud," kinnitas Tuiksoo.

Prokuratuur on esitanud kahtlustuse, mille kohaselt mõjutasid Keskerakonna juhatuse ja riigikogu liikmed Ester Tuiksoo ja Priit Toobal nii Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames toimuvatele üritustele teenuseid tellivaid ametnikke kui ka plaanisid tulevikus mõjutada teiste projektide finantseerimisotsuste vastuvõtjaid.

Selleks kasutas Ester Tuiksoo ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu ning mõjutas näiteks Jüri Luige palvel Sihtasutuse Tallinn 2011 juhatuse liiget Jaanus Mutlit, et viimane organiseeriks Jüri Luigele võimaluse osutada heli- ja valgustehnika rentimise ja ilutulestiku korraldamise teenuseid Tallinn Kultuuripealinn 2011 raames korraldatavatel üritustel, on teatanud prokuratuuri pressiesindaja.