EKA juhatus teeb järgmisel nädalal kogunevale nõukogule ettepaneku vaidlustada sihtasutuse Archimedes kolmapäevane otsus jätta akadeemia ilma 12 miljonist eurost, millega pidi rahastatama uue hoone ehitust Tartu mnt 1 krundile.

Delfi arvates pole see üllatus, sest EKA uue maja kooskõlastused (loe: kooskõlastamatused) ja rahastamine olid kogu aeg poolikud ning vaid Signe Kivi vali hääl ning enesekindlus lubasid uut maja oodata. Avalikkuse oletus oli siiski õige.

Ja Kivi enesekindlus ei näi lõppevat, sest ta kordas täna oma vana teesi, et EKA tuleb ja tuleb oma vana koha peale Tallinna kesklinnas. Põhjenduseks tõi ta selle, et nii tema kui tiim on hoone ehitamiseks palju aega kulutanud. Me ei ole vastu soovile rajada ülikool südalinna pilvelõhkujate vahele, kuid me juhiks tähelepanu, et üle võimete võib küll unistada, aga avalikkust ja tudengeid sellega eksitada ei tohi.

Kui Kivi ja EKA juhtkond oleks soovinud kiiret, edukat ja avalikkust positiivselt kaasavat lahendust, oleks tulnud südalinna krunt maha müüa ning siirduda kuhugi äärlinna. Praegueks on aga mitu aastat joostud vales suunas.

Ei ole ühtegi põhjust, miks peab ülikool olema südalinnas; küll aga on kümneid põhjuseid, miks ülikool peaks olema valmis. Sest muidu hajuvad EKA erialad teiste ülikoolide vahel ära ja EKA ongi kadunud. Sest me ei kujuta ette ülikooli, mil pole oma kodu ning me ei taha, et EKAst saaks off-shore-tüüpi õppeasutus...

Delfi teeb ettepaneku, et keegi paneks proua Kivile mõistuse pähe ja suunaks ta energia õigesse kohta ehk projekti, mille tulemuseks on ülikool, mitte aga taas avastus, et ülikooli ei tule...