Hiina valitseva kommunistliku partei häälekandja vajab raha, et tema veebileht suudaks võistelda kommertsväljaannetest rivaalidega, teatab BBC News.

Hiina loobus paljudest kommunistlikest põhimõtetest mitu aastakümmet tagasi endise riigijuhi Deng Xiaopingi reformidega. Hiina majanduses on valitsev turg, mitte Karl Marxi teooriad.

Üleriiklik ajaleht People's Daily on olnud Hiina kommunistliku partei häälekandja alates 1948. aastast. Ajaleht on esitanud taotluse noteerida oma veebileht järgmise kuue kuu jooksul Shanghai börsil. Müügiks pakutakse umbes neljandikku veebilehe aktsiatest.

Raha tahetakse kasutada mobiiliteenuste arendamiseks ja toimetuse tugevdamiseks.

People's Daily pole tuntud kerge lugemisvarana. Pole ka ime, sest üks lehe eesmärkidest on propageerida kommunistliku partei teooriaid ja poliitikat. Lugejatele pakutakse tihti morni materjali ametlike visiitide ja parteikoosolekute kohta. Sama probleemi all kannatab ka veebileht.

Toimetajad tunnistavad, et kommertslike veebilehtedega nagu Sina.com ja Sohu.com on raske võistelda, sest viimased pakuvad palju põnevamat sisu.