„Indrek Raudne on kinnitanud, et ta tõepoolest müüs elamislubasid ja sellega on võtnud endale rolli, et ta astub tagasi, et sellest rohkem ei kõneldaks,“ ütles Simson. „Praegusel juhtumil, selle 500-eurose annetuse puhul ei ole põhjust öelda, et siin oli tegemist millegagi, mis oleks väärinud sellist erakonna büroo rüüstamist.“

Simson nimetas kapo reedest läbiotsimist Keskerakonna peakorteris ebaproportsionaalseks jõu kasutamiseks riigikogu opositsioonierakonna suhtes.

"Me oleme päris ärritatud, sest me võime aimata, et selle asjaga seoses on vähemalt pool aastat pealt kuulatud kõiki riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmeid ja piirkondade esimehi," rääkis Simson. "Selline käitumine demokraatlikus riigis on pentsik ja kui selline juhtum puudutab ainult 500-eurost annetust, siis selline mastaap on üle võlli."

Riigiprokuratuur uurib Keskerakonna võimalikku mõjuvõimuga kauplemist ja sellega on seotud ka reedel toime pandud läbiotsimised.

Kahtlustuse kohaselt kasutasid riigikogu liikmed Priit Toobal ja Ester Tuiksoo ebaseaduslikult ära oma ametikohast tulenevat mõjuvõimu mõjutades Sihtasutuse Tallinn 2011 otsuseid huvitatud osapoolele soodsas suunas.

Vastutasuks oma ametikohast tuleneva mõjuvõimu ebaseadusliku ärakasutamise eest küsiti ja saadi rahalist toetust Eesti Keskerakonnale.

Erakonna väitel piirneb ärimees Jüri Luige seotus Keskerakonnaga vaid kahe rahalise annetusega 28. juulil 2011. aastal ning 30. augustil 2011. aastal vastavalt summades 300 ja 200 eurot.

Keskerakonna büroo on aga tunnistanud, et skandaalse minevikuga ärimehe tausta oleks pidanud enne annetuse vastu võtmist põhjalikult kontrollima.