"Kabritsal ei ole seost kinnisvaraäriga muul kombel, kui see, et ta on passiivne osanik ühe maja omanikest. Mis puudutab elamislubasid, siis neid väljastab Eesti Vabariik, mitte üks või teine konsultatsioonifirma. Kabritsal ei ole olnud meie arusaama kohaselt pistmist ka selle konsultatsioonifirma nõustamisteenusega, mida pakuti erinevate riikide erinevatele kodanikele," rääkis täna IRLi aukohtu esimees Avo Üprus.

Üpruse sõnul suutis Kabrits veenda aukohust selles, et ta oli vaid passiivne kinnisvara omanik. Seda, kas Siim Kabrits võiks riigikogu liikmena jätkata, peab Üpruse sõnul otsustama mees ise.

IRLi erakonna maine seisukohalt Üpruse arvates kellegi ohverdamine head ei too. "Mul on väga kahju, et meie erakonna maine on kahjustatud, aga seda inimohvritega parandada ei ole võimalik," rääkis Üprus.

Siim Kabrits ise rääkis täna, et ta ootab aukohtu otsust ning seejärel teeb oma otsuse riigikogu liikme kohalt tagasiastumise kohta.

Aukohtu tauniva otsuse korral on IRLi fraktsiooni liige Siim Kabrits lubanud riigikogust lahkuda. Aukohus otsustas Kabritsa suhtes menetlust alustada enne jõule ning talt sooviti lisadokumente ja seletuskirja.