"Probleem tuleneb ilmselt sellest, et omanikele teada olev talu nimi ja katastriüksuse nimi ning hoonete andmed ehitisregistris ei lange kokku," selgitas maa-ameti aadressiandmete osakonna juhataja kohusetäitja Mall Kivisalu rahvaloenduse leheküljel Facebookis.

Tema sõnul tuginevad ADS-i andmed suuresti katastri ja ehitisregistri andmetele.

"Kui talu on maakatastris registreeritud mingi teise nimega kui elanikud ise oma talu kohta kasutavad, siis soovitame loenduse käigus kasutada siiski seda nime, mida katastri andmetele tuginevalt välja pakutakse," soovitas Kivisalu.

Kivisalu lisas, et edaspidi saab inimene oma talu nime muutmiseks katastris pöörduda kohaliku omavalitsuse poole avaldusega.

Kui muudetakse katastriüksuse aadress, sealhulgas ka talu nimi, peab omavalitsus ka ehitisregistris olevad hoonete aadressid muutma ilma, et omanik peaks selleks eraldi avalduse esitama.

Kui maad ei ole veel katastriüksusena vormistatud, saab ehitisregistris olevate hoonete andmeid muuta samuti pöördudes omavalitsuse poole avaldusega.

Kui omavalitsus on teinud otsuse muuta katastriüksuse ja ehitiste andmeid, peab tegema ka vastava kande rahvastikuregistri andmetes.

Kinnistusraamatusse lähevad katastriüksuste andmed automaatselt.