Töömehe sõnul oli Tarmo majapidamise elektrikatkestuse põhjustanud suur kuusk, mis tormi tõttu põhiliini puruks tõmbas ning mehe elamise rohkem kui nädalaks elektrita jättis.

Üle nädala elektrita

"Üheksa päeva elektrita on pisut ebameeldiv olla, sest ei saa kõiki tavapäraseid tegevusi teha, aga nagu ütles mu laps: “Mõnes mõttes on hea, et meil elektrit pole - muidu sa istuksid arvutis ja teeksid tööd, aga nüüd me mängime lauamänge ka!" Siin on filosoofilises plaanis mõtlemise koht - äkki asendame igapäevases kiires asjaajamises tähtsaid asju ebaolulistega?," rääkis Tarmo Delfile.

“Eesti Energiale pole suurt ette heita, sest tegemist oli väga tavatute tormidega ning on igati loogiline, et väikese liitumiste arvuga alajaamade ning liinide juurde jõutakse viimases järjekorras."

"Ainus tõeliselt negatiivne asi oli see, et voolu all liinid - kokku puruks paarsada meetrit -  vedelesid päevade kaupa metsas maas ja kujutasid ohtu mets- ja koduloomadele ning inimestele. Ka infot oleks võinud EE poolt rohkem olla, aga eks tormiaegne ja –järgne olukord oli kõigile uus."

"Elektri puudumine pole maailmalõpp. Kui pere on kokkuhoidev ja hooliv, saadatakse sellistest ajutistest jamadest lihtsasti üle," ütles mees ja tänas ka oma elukaaslast ja järelkasvu vägamõistva suhtumise eest.

Samuti pidas mees oma Facebooki kontol arvet ning andis sõpradele teada, kuidas tal elu ilma vooluta läheb:

"4. päev. "Isa, mõnes mõttes on hea, et meil elektrit pole - muidu sa istuksid arvutis ja teeksid tööd, aga nüüd me mängime lauamänge!""

"6. päev. Külmik on sisetemperatuuri poolest nagu iga teinegi kapp - kasutusele võetud uudisterminiks on "valge kapp". Elektrit lubatakse järgmiseks aastaks."

"8. päev. EE lülitas 6. päeval mahakukkunud liinidest elektri välja. Minu teada ükski metsloom, koduloom, laps ega täiskasvanu õnneks kuue päeva jooksul, kui voolu all madalpingeliin otsapidi maas oli, viga ei saanud. Infotelefonineidis andis lootust, et alanud nädala esimeses pooles saab võibolla elektri sisse."

Nüüd ta elektrikatkestusest enam kirjutama ei pea, sest elektrimehed on selleks ajaks oma töödega valmis, kui mees töölt koju jõuab...

Elektrita veel 172 majapidamist

Delfi käis hommikul lisaks Kanaverele olukorda uurimas ka Harjumaal Raasikul, Jägalal, Arukülas, Peningil, Kalesil ja Perilas, kus eelnevalt elektrikatkestustest oli teatatud. Nendes piirkondades oli kohalike elanike sõnul neile teadaolevalt elektriühendus majapidamistes taastatud.

Eesti Energia teatel oli täna kell 16 eelmise nädala tormi tõttu elektrita veel 172 majapidamist. Üksikuid vooluta majapidamisi on Lääne-Viru, Rapla, Jõgeva ja Harju maakonnas.

Pea kõigile hetkel veel vooluta majapidamistele loodab Jaotusvõrk elektrivarustuse taastada täna, mõni üksik liin Lääne-Virumaal ja Raplamaal võib jääda ka homme hommikuks. Kõikide liinide parandamisel, mis on seotud vooluta klientidega, teevad brigaadid maksimumvõimsusel tööd. Nelja maakonda, kus töö veel käib, on Jaotusvõrk appi kutsunud brigaade teistest maakondadest, kus tormikahjud on likvideeritud.

Jõulude ajal Eestit tabanud tormituules kaotas elektri üle 160 000 majapidamise kogu Eestis.