Taani võtab EL-i juhtimise vaikselt üle Poolalt. Ühtegi suuremat avalikku üritust ei ole kavandatud kuni 11. jaanuaril toimuva tseremooniani, millest võtavad osa Euroopa Komisjoni esindajad, vahendab BNS.

5,6 miljoni elanikuga Taani saab EL-i eesistujaks juba seitsmendat korda.

Taani peaminister Helle Thorning-Schmidt on rõhutanud, et Kopenhaagen tahab olla "sillaks 17 ja 27 vahel", tagamaks seda, et lõhe eurotsooni kuuluvate riikide ja mitte-euro riikide vahel ei laieneks. Śelle ülesande muutis raskeks Suurbritannia otsus lahkuda 9. detsembril EL-i tippkohtumisel läbirääkimiste lauast.

Taani eurominister Nicolai Wammen on öelnud, et ta tahab näha Londoni jäämist "Euroopa perekonna väga aktiivseks liikmeks", märkides, et Euroopa peab leidma konkreetsetele probleemidele konkreetseid lahendusi. Ministri sõnul on Taani peamine missioon kuus kuud kestval eesistumisperioodil "eurotsooni kuuluvate riikide ühendamine nendega, kes sinna ei kuulu".

Lisaks eurokriisile tuleb Taanil püüda lahendada ka erimeelsusi eelseisvatel kõnelustel EL-i 2014.-2020. aasta eelarve üle.