Tänase öö ja hommiku tugevad tuuled on toonud juurde uusi katkestusi ja kella 11 seisuga on vooluta majapidamisi pisut üle 13 000. Esmaspäevast on Jaotusvõrgu ja partnerite brigaadid voolu taastanud ligikaudu 140 000 kliendile.

"Praegu on veel vara kokkuvõtteid teha - keskendume hetkel rikete likvideerimisele ja kokkuvõtteid kahjudest saab teha, kui kõik majapidamised on voolu tagasi saanud," lausus Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonijuht Katriin Loorents Delfile. "Mitmes maakonnas oleme jõudnud madalpingete parandamiseni ja täna saadame näiteks Jõgeva maakonda brigaade teisest maakondadest, et sealsetele elanikele voolu veidigi kiiremini tagasi tuua."

Viimastel päevadel on selgeks saanud, et seekordse tormi kahju on ulatuslikum kui mulluse Monika ajal. Paljudes kohtades on lõhutud kilomeetrite kaupa elektriliini ning uue elektriliini ehitamine on aeganõudev tegevus. Eriti ajal, mil tuul on endiselt tugev ja segab oluliselt mastide püstitamist, kaablite lappimist ja sõlmimist.

Kõige sarnasema mõjuga torm on 2005. aasta jaanuarikuu torm, kus likvideeriti rikkeid 20 päeva. "Täna on meil brigaade hulga vähem, aga tänu paremale töökorraldusele, infovahetamisele on brigaadide efektiivsus kordades suurem ja rikete likvideerimine käib nüüd märkimisväärselt kiiremini," sõnas Loorents.

Elektrivõrgu kahjud on suured ka naaberriikides. Näiteks on Eesti Energia partnerettevõtted saanud abipalveid Soomest. "Kahjuke ei ole praegu võimalik naabreid abistada. Kõigepealt tuleb vool tagasi tuua kõigile Eesti majapidamistele," kinnitas Loorents.