Ohustatud kalaliikidelt pärit kaaviar kuulus 64-aastasele ettevõtjale, kellele kuulub samas hoones asuv matusefirma, ja 42-aastasele surnukuuri töötajale, teatab Moscow Times.

Umbes 135 kilogrammi punast kalamarja oli pakitud viide anumasse kirjaga „Lennuohutus. Kontrollitud“. Samasugused anumad leiti laipade hoiuruumist, kus parameediku sõnul hoiti „bioloogilisi jäätmeid“.

Veebilehele Lifenews.ru lekkinud videos on näha külmkambrit, kus on kalamari ja selle kõrval kirstus laip. Jutust võib aru saada, et tegemist on hüvastijätusaaliga, kus leinajad surnutele austust avaldavad.

Kaks meest väitsid, et kalamari oli mõeldud isiklikuks tarvitamiseks uue aasta saabumise tähistamisel ja haigla personalile.

Kedagi ei olnud kolmapäevaks karistatud, sest kalamarja omamine ei ole iseenesest kuritegu. Politsei uurib siiski, kust kalamari pärit on ja kas pole rikutud selle säilitamiseeskirju.

Enamik mustast kalamarjast Vene turul on mustaturukaup. Eelmisel aastal müüdud 244 tonnist vaid 19 müüdi seaduslikult.

Politsei teatas, et haigla administraator ei suutnud seletada, kuidas sattus delikatess laipade kõrvale ja põgenes majast.