Parlamendiliige Ertan Erişe sõnul pommitati Iraagi piiri lähedal Şırnak provintsis asuvat Ortasu küla, edastas kurdimeelne telekanal Roj TV, vahendab BNS.

BDP avalduses öeldi, et surma sai 35 inimest. Hukkunud kuulusid salakaubavedajate rühma, kelle armee oli eksikombel kurdi mässulisteks pidanud, ütles parlamendiliige. Tema sõnul võib ohvrite arv tõusta.

"Meil on 30 laipa, kõik põlenud. Riik teadis, et need inimesed tegelevad siin piirkonna salakaubaveoga. Niisuguse asjaga ei saa leppida. Neid rünnati õhust," ütles läheduses asuva Uludere linnapea Fehmi Yaman.

Kohalikud julgeolekuametnikud kinnitasid õhurünnakut, kuid keeldusid ütlemast võimalike ohvrite arvu. Nende sõnul käisid konterbandistid Põhja-Iraagist kütust ja suhkrut toomas ning olid umbes 16- kuni 20-aastased.

Salakaubavedu on Iraagi piiri äärsete elanike tähtis tuluallikas, paljud külaelanikud toovad Iraagist kütust, sigarette ja muid kaupu, mis on Türgis kallimad. Samas piirkonnas käivad edasi-tagasi üle piiri ka PKK võitlejad.

"Olid kuuldused, et PKK tuleb selles piirkonnas üle. Eile õhtul saadi pildile hulk üle tulevaid inimesi ja seetõttu viidi läbi operatsioon," seletas üks julgeolekuametnik. "Me ei saanud kuidagi teada, kas need inimesed on (PKK) rühmituse liikmed või salakaubavedajad."

Julgeolekuallikate sõnul vedasid tapetud muuladega diiselkütusekanistreid ja surnukehad leiti Iraagi poolelt. Ohvrid olid väidetavalt pärit Uludere külast Türgi poolel, mida läbib paljukasutatav salakaubaveotee.

PKK-ga tihedalt seotud uudisteagentuur Fırat ütles, et 17 inimest on veel kadunud.

Separatistliku Kurdistani Töölispartei (PKK) ja valitsusjõudude vaheline vägivald on alates 1984. aastast nõudnud kümnete tuhandete inimeste elu. Valitsusväed teevad piirkonda sageli õhurünnakuid.