Kõige rohkem on elektrita kliente veel Harju-, Rapla- ja Jõgevamaal. Tormi algusest alates on elektrivarustus taastatud esialgsetel andmetel ligi 87 000 majapidamisele.

„Oleme kasutanud tuulevaiksemat päeva ja püüdnud rikkeid maksimaalselt likvideerida," ütles jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juht Taivo Tõnne. "Osades piirkondades saame homseks kõik senise tormi mõjud kõrvaldatud, kuid mõnel pool võtab vähesemat arvu majapidamisi toitvate liinide parandamine siiski aega veel päevi."

Tema sõnul sõltub rikete edasine likvideerimiskiirus ka sellest, kui palju homseks lubatav torm katkestusi juurde toob.

Homseks lubab Eesti Meteoroloogia- ja Hüdroloogia Instituut (EMHI) tuult puhanguti 20-24 meetrit sekundis, rannikul puhanguti 23-27 meetrit sekundis. Enim võivad tuuleiilid täiendavaid elektrikatkestusi kaasa tuua saartel ja rannikualadel.

Rikkeinfo

Eesti Energia palub elektrikatkestustest teada anda helistades või saates SMS-i rikketelefonile 1343 või veebilehe www.energia.ee kaudu.

Energiaettevõte palub enne rikkenumbrile helistamist oodata 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuse info andmebaasi ja siis oskab klienditeenindaja rikke likvideerimise kohta juba täpsemat infot anda.

Rikkenumbrile helistades kuulete esmalt automaatvastaja infot meile teadaolevatest riketest helistaja piirkonnas ja nende likvideerimise orienteeruvast ajast.

Kui automaatvastajale loetud tekst juba sisaldab teie piirkonna rikkeinfot, pole teil vaja rikkest klienditeenindajale teatada, kuna selle likvideerimisega juba tegeletakse.

Juhul, kui automaatvastaja sõnum ei sisalda helistaja piirkonna riket, tuleb helistajal jääda liinile ning ta ühendatakse klienditeenindajaga pärast automaatvastuse lõppu. Et vältida telefoniliini ummistumist, palume korduvalt riketest mitte teatada.

Palume arvestada, et ulatuslike elektrikatkestuste puhul ei ole meil võimalik alati anda täpset tähtaega, millal saame voolu taastada. Teeme kõik võimaliku, et hinnangulistest tähtaegadest kinni pidada, kuid rikkekohale ligipääs või rikke likvideerimine võib osutuda oodatust aeganõudvamaks.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi. Katkenud liinidest palume teada anda rikketelefonil 1343.