Aaviksoo ütles Delfile, et kuuleb tänasest IRLi Harjumaa koostöökoja ettepanekust kandideerida erakonna esimeheks esmakordselt ning ta võtab omale otsustamiseks aega. „Eks ma ütlen siis, kui aeg kätte tuleb,“ sõnas Aaviksoo.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) Harjumaa osakondade esimehi ja aktiivseid liikmeid koondav Harjumaa osakondade koostöökoda tegi täna avalduse, milles kutsub Marko Mihkelsoni, Tunne Kelamit ja Jaak Aaviksood kandideerima IRLi esimehe kohale.

Koostöökoja liikmed peavad oluliseks, et IRLi liidrid näitaksid üles otsustavust ning oleksid valmis erakonnale keerulisel ajal kandideerima IRLi esimeheks.

Koostöökoda ootab uuelt erakonna esimehelt, et ta suurendaks erakonnasisest koosmeelt ja aitaks taastada usalduse Isamaa ja Res Publica Liitu ning konservatiivsesse maailmavaatesse. „Ootame uuelt esimehelt riigimehelikku käitumist ning julgust kanda vastutust erakonna tuleviku eest,“ märgiti avalduses.

IRLi Harjumaa koostöökoja avalduses märgitakse, et IRLi ümber lahvatanud elamislubade skandaal on mõjutanud nii kõiki liikmeid kui ka üldist IRLi mainet ja usaldust Eesti poliitilisel maastikul.

Kandidaatide esitamine IRLi uue liidri valimisteks lõpeb 13. jaanuaril. 28. jaanuaril seisab IRLil ees korraline üldkogu, kus valitakse uus esimees või esinaine.

Marko Mihkelson on varem Delfile öelnud, et ta on kindel, et kui lõpeb kandidaatide esitamine IRLi uue liidri valimisteks, on välja pakutud terve rida tugevaid nimesid, kes suudavad võtta vastutuse, taastada usalduse toetajate seas ning viia IRL tugeva ja kaasaegse paremtsentristlikku rahvaparteina uute valimisvõitudeni.

Oma nõusoleku kandideerimiseks on avalikult andnud hiljuti erakonda astunud Eerik-Niiles Kross, riigikogu liikmed Liisa Pakosta ja Erki Nool.