Arvamusuurija Levada keskuse andmetel peab Bulgarija uppumist ja 122 inimese hukkumist, kelle seas oli 28 last, aasta sündmuseks 59 protsenti küsitletuist, vahendab BNS.

Jaroslavli Lokomotivi hokimeeskonna ja abipersonali ning lennukimeeskonna liikmete, kokku 44 inimese hukkumist nimetas 42 protsenti vastanuist.

Vastanuist 39 protsenti viitas 19 000 inimelu nõudnud Jaapani maavärinale ja hiidlainele, ning avariile Fukushima tuumajaamas, 31 protsenti nimetas 24. jaanuaril Domodedovo lennujaamas toimunud enesetapurünnakut, milles hukkus 37 inimest ning üle saja sai vigastada.

Samuti tähtsustavad venemaalased riigiduuma valimisi (26 protsenti), üleminekut suveajale (19 protsenti), seitsme miljardenda Maa elaniku sündi (16 protsenti), kohut Ukraina ekspeaministri Julija Tõmošenko üle (16 protsenti), Venemaa ühinemist maailma kaubandusorganisatsiooniga (16 protsenti) ning jumalaema vöö külaskäiku Venemaale (16 protsenti).

Viisteist protsenti vastanuist pidas aasta tähtsündmuseks valimistejärgseid proteste ning sama paljud miilitsa ümberkujundamist politseiks. 13 protsenti viitas kodusõjale Liibüas ning Muammar Gaddafi kukutamisele, üheksale protsendile jäi meelde rahandusminister Aleksei Kudrini tagandamine ning veel kaheksale protsendile Norra veresaun, mille pani toime Anders Behring Breivik.

Levada Keskuse andmetel ütles iga teine venemaalane (50 protsenti), et tema jaoks isiklikult oli 2011. aasta edukas, 29 protsenti küsitletuist kinnitas, et lõppev aasta oli eelmisest raskem.