Enim on elektrita kliente Viljandimaal (6930), Harjumaal Arukülas (5654) ja Raplamaal (5418). Jõgevamaal polnud elektrit 3015 kliendil, Lääne-Virumaal 2211 kliendil ning Tartumaal 1996 majapidamisel.

Tallinnas puudus vool 91 majapidamisel, Saare- ja Hiiumaal 4 ning Tartus samuti 4 kliendil.

"Teeme oma parima, et rikked keskpingeliinidel, mis varustavad suurt arvu majapidamisi, saaks likvideeritud tänase päeva jooksul. Saame sellega vooluta klientide arvu küll jõudsalt vähendada, kuid paraku paljude üksikuid majapidamisi toitvate madalpingeliinide parandamiseni me täna veel ei jõua,“ ütles Jaotusvõrgu juhtimiskeskuse juhataja Taivo Tõnne.

Tema sõnul on enam kui 150 brigaadi tegutsenud maksimumvõimsusel, kuid tormikahjude ulatus on suur. „Osadel liinidel on olnud koguni 6 riket – elektrikud teevad ühe korda, vaatavad, et liini pingestada ei õnnestu ja hakkavad seejärel uut rikkekohta otsima,“ selgitas Tõnne rikete kõrvaldamise aeganõudvat protsessi.

Ainuüksi esmaspäeval tuli Eesti Energiale 40 000 rikkekõne ja ligi 7000 SMS-sõnumit. Eile lisandus veel 22 500 helistamist ja 9000 lühisõnumit. Tavaolukorras tuleb rikkekõnesid kuu jooksul 15 000. Rikkekõnede teenindamisse on kaasatud 48 klienditeenindajat.

Et rikkekõnedele kiiremini vastata, on ka täna veel ajutiselt katkestatud Eesti Energia klienditelefoni 1545 teenindamine. Klientide teenindamist telefonil 1545 jätkatakse, kui elektririkete hulk väheneb. Seni saab küsimusi saata aadressile teenindus@energia.ee, millele vastatakse esimesel võimalusel.

Elektrikatkestustest palume teada anda helistades või saates SMS-i rikketelefonile 1343 või veebilehe www.energia.ee kaudu. Elektrikatkestuse tekkides palume enne rikkenumbrile helistamist oodata 15-20 minutit, kuna selle ajaga jõuab katkestuse info andmebaasi ja siis oskab klienditeenindaja rikke likvideerimise kohta juba täpsemat infot anda. Palume riketest korduvalt mitte teatada, et vältida telefoniliini ummistumist ja säästa ka helistajate mobiiltelefonide akusid.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda ega neid puudutada, kuna juhtmed võivad olla pinge all ja anda eluohtliku elektrilöögi.