Aasta parim õde on neuroloogiaosakonnas töötav Ivi Poomre ja noorõde psühhiaatriateenistuse õde Natalia Timofejev.

Preemiakomisjon langetas otsuse suhteliselt üksmeelselt ning kaalukeeleks oli nii kandidaatide panus teadustöösse, innovaatilisus, töökus kui isiksuseomadused.

Parim arst Valentin Sander töötab lastehaiglas neuroloogina juba 32. aastat. Tänu elukestvale õppele ja suurele kogemusele on tal 2011. a õnnestunud lahendada mitmed keerulised haigusjuhud, kasutades ravimeetodeid, mis on uudsed ka kogu Euroopas. Sander ise arvab, parimat arsti ei ole tänapäeval enam olemas, kuna arstide töö on kollegiaalne ja kollektiivne.

Parima noorarsti Svetlana Kostjukovitshi kohta öeldi, et ta valdab õpitud eriala väga hästi, teeb õigeid ja julgeid raviotsuseid ning erinevalt paljudest meeldib talle pingeline töö lastehaigla valvetoas ehk laste-EMOs.

Parima õe Ivi Poomre puhul rõhutati, et lisaks professionaalsetele oskustele paistab ta silma empaatiavõimega: oskab inimestega suhelda ning jääb alati rahulikuks.

Parimat noorõde Natalia Timofejevit kiideti tema iseseisvuse, aususe ning julguse eest seisukohti välja öelda.

Autasuga kaasnes rahaline preemia. Juba üheksandat aastat on preemia mõtte algataja ettevõtja Tiit Kõuhkna maksnud selle raha auhinnafondi isiklikult.

„Kui tahame rahvana püsima jääda, peame panustama lastesse – väga heade lastearstide ja õdede tunnustamisega saame edendada ka laste tervist. Suure pere isana tean ma, mida tähendab väärt lastearst.“