Väikese rahakotiga inimesed saavad oma jõulud peetud ka poes käimata. Peaaegu. Kui teil on oma mets, saate sealt kuuse. Kuusele ehteid ikka leiate. Kasvõi võivad lapsed meisterdada.

Muid kaunistusi saab metsast korjata: natuke oksi, sammalt, üks puukänd ka. Ema koob sinna väikesed päkapikud ja ongi esikus üks ilus päkapiku kännumaja.

Jooki saab teha mahlast, loodetavasti olete teinud kas õunamahla või sõstramahla vms.

Kui on omal aiamaa, siis sealt saab kartulid, kaalika ja porgandid lauale. Võib-olla ka herneid, ube või kapsast, kui aiamaa on suuremat sorti.

Maainimestel on eriti lihtne. Kodus kasvatatud lambast või küülikust saaks maitsva prae. Linnas või korteris elavad inimesed peavad liha saamiseks poodi minema. Poest tuleks osta hapukapsast. Liha ei pea olema tingimata sea,- lamba- või küülikupraad. Vabalt võib odava hinna eest saada ka üks ilus kala ja see jõululauale panna.

Magustoiduks sobivad väga hästi näiteks kaeraküpsised või pannkoogid moosiga. Imelised jõulud ei pea olema kallid jõulud.

Samuti saab kingitusi ise teha või kaltsukatest osta. Seal on asjad odavad, aga sageli väga armsad ja näevad välja kui uued. Ja pakendamisel võib kasutada eelmise aasta kingipakke ja sellest pole midagi kui kingikott lõngaga kinni siduda.

Ei pea olema rikas, et saada kätte imeline jõulutunne jõululaua taga küünlavalgel.