Kolm aastat tagasi kõvade kaante vahel ilmunud mälestused tõlkis eesti keelde Leo Metsar ning toimetas Helju Vals. Tšehhi esimene president kirjutas raamatu eestikeelsele tõlkele ka ise eessõna, milles pöördus eesti lugeja poole.

„Mul on hea meel, et see minu veider raamat jõuab eesti lugeja kätte, ja usun, et ta leiab siit üht-teist, mis teda huvitab,“ kirjutas Havel. „Ma ei võinud ega tahtnud kirjutada põhjalikke mälestusi, kuid mulle tundus, et pärast kõike, mida olen läbi elanud, võlgnen inimestele mingisuguse aruande. Ja nõnda ma langetasin otsuse isemoodi põimingu, kollaaži kasuks.“

Havelilt on Eestis ilmunud ka kaks näidendit ning aastatel 1989 kuni 1999 hulganisti artikleid ja kõnesid (1989 kuni 1992 oli ta Tšehhoslovakkia ja 1993-2003 Tšehhi vabariigi president). Hiljem on tema sulest Eesti ajakirjanduses ilmunud mitmeid arvamusi.

Lisaks on Arvo Valtonilt ilmunud artiklid "Kohtumine Václav Haveliga" ja "Mõnda Václav Haveli kohta" ning Leo Metsarilt artikkel "Esmatutvus Václav Haveliga".