Aarne Rannamäe arvates on antud teema küll värske ja tundub olevat käe sirutamine rahva rahakotti. Temaga nõustus ka Neeme Korv, kelle arvates saavad erakonnad riigieelarvest juba piisavalt raha. "Ei saa öelda, et erakondadel raha ei ole. Erakonnad saavadeelarvest piisavalt toetust, et kõike seda, millega sihtasutused tegeleks, juba praegu teha," ütles Korv.

"Pealegi saaks maailmavaadet rohkem toetada ka läbiliikmete suurema kaasamise ehk liikmemaksusuurendamise kaudu," lisas Korv.

Erakondade lisarahastamise puhul pidasid ajakirjanikud asja tuumaks seda, et rahvas ei usalda poliitikuid. "Tegelikult erakonnad ei pea ju kasutama seda raha lauspropagandaks, vaid võivad läbi viia konstruktiivseid debatte või muud sellist. Aga seda rahvas ei usu ja selles küsimus ongi," arvas Rannamäe. Rahva usaldamatuse põhjuseks pidasid saates osalejad erinevaid skandaale, mis panevad rahvast poliitikute aususes kahtlema.

Ajakirjanikud arutasid ka elamislubade saamise üle Eestis, ning leidsid, et lubasid antakse liialt kergelt. Aarne Rannamäe arvates oleks ametnikul lisaks erinevatele andmebaasidele kasutada ka kasvõi google.com otsingumootor, mis võiks ju esmaseks filtriks olla. "See loomulikult ei ole ju absoluutne tõde, aga alguses saaks kasvõi sealt loataotleja nime otsida ja pärast põhjalikemate andmebaaside juurde minna," arvas Rannamäe. "Igatahes on kergem ennem uurida ja mitte luba välja anda, kui et pärast hakata seda ära võtma," arvas "Diplomaatia" ajakirjanik Iivi Masso.