Ülemkohus arutab parajasti meestele määratud karistust - nende käte ja vasakute jalgade maharaiumine - ning kui kuningas selle ratifitseerib, võidakse see mõne päeva pärast täide viia, vahendab BNS.

AI väitel sunniti mehed end süüdi tunnistama.

AI ajutine direktor Lähis-Idas ja Põhja-Aafrikas Philip Luther ütles, et amputeerimine on "jahmatavalt julm", kujutab endast sisuliselt piinamist ja sellel ei tohiks kriminaalõigussüsteemis kohta olla.

AI sõnul vahistati kuus beduiini päritolu meest 2010. aasta oktoobris Ar-Riyadis, neid süüdistati "maanteeröövis" ja nad viidi Malazi vanglasse pealinnas. AI väitel peksti kõiki süüaluseid ja neid sunniti kuritegu omaks võtma.

Ühte süüalust peksti kaheksa päeva järjest ja teda ähvardati, et kui ta ülestunnistust ei allkirjasta, vahistatakse tema kolm venda.

"Paistab, et ta kirjutas ülestunnistusele alla selle sisu teadmata ja hiljem hoiti teda 33 päeva üksikvangistuses," väitis organisatsioon.

Meeste üle peeti kohut Ar-Riyadis, ilma et neil oleks advokaati olnud, ning mõisteti 2011. aasta märtsis süüdi. Oktoobris jättis apellatsioonikohus otsuse ja neile määratud karistuse jõusse.

Saudi Araabias võidakse relvastatud röövi ka surmanuhtlusega karistada. Samuti on surmaga karistatav vägistamine, mõrv, jumalasalgamine ja uimastikaubandus.