"Prokuratuuri poolt esitatud nõutud karistused on rängad ja meenutavad lahingut, kus relvadeks valimatud vahendid," ütles Tuiksoo Delfile.

"Prokuröride väited on kahetsusväärselt tendentslikud kõigi süüdistavate suhtes, arvestamata kohtus ja ka enne kohut esitatud ning väljatoodud ümberlükkamatuid tõendeid," ütles riigikogulane Tuiksoo.

"Näiteks, miks pidin ma elama kuskil poolvalmis korteris ja seda kasutama, kui mul oli olemas kolmekordne ametikorter? Minu ametikorteris elamist sel perioodil on kinnitanud kohtus ka kõik tunnistajad. Mul on olemas oma elamise kinnitamiseks kõik kommunaalkulude dokumendid sellest kõnealusest ajast ja need kommunaalkulud on kõik samas suurusjärgus, kui eelmistel aastatel. Pealegi puudusid sellel poolikul korteril sel perioodil absoluutselt kõik kulud, mis on ka tõendatud."

"Miks seda fakti püütakse ametiisikute poolt tähelepanuta jätta, jääb arusaamatuks. Või on see lihtsalt pahatahtlikkus. Kordan, ma olen tahtnud elamispinda osta, mitte seda kasutada või kuidagi tasuta omandada. Mitte ühtegi teist juttu peale ostmise ei ole mul hr. Annuse ega ühegi teise inimesega olnud," ütles rahvasaadik.

Ester Tuiksood süüdistab prokuratuur selles, et ta võttis 2006. aastal põllumajandusministrina altkäemaksu Annuselt, vastutasuna soosis aga Annuse firmasid Merko Ehitust ja AS-i E.L.L. Kinnisvara põllumajandusministeeriumile uute rendipindade otsimisel.

Samuti kasutas Tuiksoo süüdistuse järgi oma ametiseisundit ja ametiseisundist tulenevat autoriteeti ministeeriumi ametnike tegevuse suunamiseks nii, et see viiks lepingu sõlmimiseni Merko Ehituse ja E.L.L. Kinnisvaraga. Vastutasuks olevat saanud Tuiksoo Rävala puiesteel Merko Ehituse rajatud korterit tasuta kasutada ning kuritegelik hüve ulatus enam kui 42.000 kroonini.