Tänavu oli Tallinn koos Turu linnaga Euroopa kultuuripealinn ning selle raames valmistas ja viis koos erinevate organisatsioonidega programmi elu sihtasutus Tallinn 2011, millele möödunud aasta linnaeelarves oli ette nähtud 4,71 miljoni suurune toetus.

Järgmisel aastal Tallinn küll enam kultuuripealinna tiitlit ei kanna, kuid sihtasutus jätkab tegevust ning selleks on järgmise aasta linnaeelarves ette nähtud 3,07 miljoni eurone toetus. Eelarve eelnõu seletuskirjas märgitakse, et uuel aastal analüüsitakse kultuuripealinna aastaga seotud tegevusi ja tehakse kokkuvõte, kuid peamiselt keskendub sihtasutus Kultuurikatla arendamisele.

Tallinna Kultuurikatel tuleb sihtasutusel arendada nüüdiskultuuri ja loomemajanduse arenduskeskuseks, atraktiivseks linnaruumiks ning hariduse- ja vabaajakeskuseks. Hoone rekonstrueerimiseks on eelarves ette nähtud 2,3 miljonit eurot, projekti „Linnaruum Kultuurikatlas“ teostamiseks ligi 68 000 eurot ja tegevuskulude katteks 700 000 eurot.

Kultuuripealinna programmi elluviinud töötajatega sõlmis sihtasutus tähtajalised lepingud, mis lõpevad aprilli lõpus. Alates maikuust tegeleb peamiselt Kultuurikatla Loomemajanduse osakonna põhitegevuste ning Kultuurikatla kui maja ja platvormi toetamise ning arendusprojektide ettevalmistamisega üheksa inimest.

Toetus summas 700 000 eurot makstakse sihtasutuse 27 töötaja nelja kuu töötasudeks, lahkumishüvitisteks ning Kultuurikatla üheksa töötaja töötasudeks ja 11-liikmelise nõukogu tasudeks. Lisaks on planeeritud Pärnu maantee 8 büroo ülalpidamiskulud ja Rotermanni 5 infopunkti jaanuarikuu ülalpidamiskulud.

Projekti „Tallinn Euroopa kultuuripealinn 2011” elluviimiseks võttis Tallinna linnavolikogu 2007. aastal vastu otsuse sihtasutuse Tallinn 2011 tegevuse toetamiseks aastatel 2008-2012.