Pillak võrdleb Tallinna linna 2012. aasta eelarvet ja linnamajandamist Potjomkini külaga. Selle asemel, et suurendada lasteaedade ja teede remondi rahastamist, kulutab linn maksumaksja raha kauni fassaadi rajamiseks, teatas Reformierakond.

Lasteaedade ja teede alarahastamise saaks Pillaku hinnangul lahendada linna tegevuskulude külmutamise, meediakulude vähendamise ja Tallinna Televisiooni, munitsipaalpolitseiameti ja Tallinna vee-ettevõtjate järelevalve sihtasutuse likvideerimisega. „Need on vaid mõned näited kokkuhoiu kohtadest järgmise aasta eelarves, samas kokku maksavad need näited 7 miljonit eurot,“ lisas Pillak.

Reformierakonna fraktsiooni juhi sõnul on ta veendunud, et Tallinna linna on võimalik juhtida elanike heaolu arvestades. „Selleks tegime omalt poolt muudatusettepanekud, millega soovisime suurendada lasteaedade investeeringud ja tegevuskulusid ning teede remondi ja korrashoiu rahastamist. Paraku otsustas linnavalitsus neid ettepanekuid mitte toetada,“ sõnas Pillak.

„Kuigi Tallinna linnapea kiitleb kaamerate ees, et linna prioriteetideks on lasteaiad, teed ja arukas linnamajandamine, siis eelarvenumbrid räägivad teist keelt. Jätkuvalt hoitakse kokku pealinlaste kõige põletavamatelt probleemidelt, milleks on lasteaedade alarahastamine ja teede remont,“ ütles Pillak.

„Tallinna linnaeelarves on küllaga kokkuhoiukohti, et lahendada linlaste peamised murekohad päriselt, mitte ainult ajakirjanduslike peakirjadega. Linnavalitsuse pressiteadete kõlavad pealkirjad viimastel nädalatel ei aita Tallinna lasteaedasid ega muuda linlaste elukeskkonda paremaks.“