Nõmme linnaosa vanem Erki Korp rääkis Delfile, et usteta turuhoonet valvab turvafirma G4S, kes nüüd tekkinud olukorras tagab täiendavalt, et keegi hoonesse sisse ei läheks. Valve on uste saabumiseni ööpäevaringne.

Korp märkis, et hoonel on garantii ja peatöövõtja peab tagama, et see oleks töökorras ja uksed-aknad valmis ehitatud. Täna selgus Korbi sõnul, et uute uste tegemine ja ette panemine võtab kuni kolm nädalat. Alltöövõtja ja peatöövõtja kokkuleppele jõudmist ja uste tagasi toomist Korp väga ei usu.

Linnaosa vanem märkis, et lisakulud on tekkinud peatöövõtja tõttu, kellelt Nõmme turu direktor Vello Lokk nõuab kulude katmise sisse. "Väga ebameeldiv üllatus, et välja on imbunud halbu asju, mis heidavad halba varju Nõmme turule ja linnaosale."

Töömeeste käitumisele hinnangu saamiseks kohtus Korp täna ka politseiga. "Hea teada, mida politsei asjast arvab. Minu meelest on barbaarne tulla ja asjad ära viia," sõnas Korp, kelle sõnul on ka kaupmehed šokeeritud.

Turuhoones töötavad inimesed Korbi sõnul kaebusi praegu esitanud pole, kuigi kütet keerati maha, et mitte õue kütta.

Uksed minema viinud firma esindaja Juri Sviridov ütles eile, et uksed kuuluvad juriidiliselt neile, sest nende eest polevat makstud ja ka kauba üleandmise aktile pole keegi alla kirjutanud. Kokku nõuavad mehed 23 000 eurot saamata jäänud raha, vahendas Reporter.ee

Nõmme turu direktor Vello Lokk on juhtunu pärast maruvihane. Tema sõnul on toime pandud avalik vargus, sest turg on töövõtjale OÜ Marmel kõik ausalt ära maksnud. "See on vargus keset päeva, kus häbematult tulevad inimesed ja tõstavad hoonelt uksed eest ära ja nimetavad neid enda usteks."

"Nõmme turg on maksnud selle objekti kinni peatöövõtjale sajaprotsendiliselt, kui alltöövõtjal on küsimused peatöövõtjale, siis lahendatakse need omavahel ära vastavalt sellele lepingulisele suhtele, mis neil on, mitte ei hakata tellijal uksi eest ära tõstma," imestas Lokk.