Otkrõtije president Mihhail Beljajev ütles Vene ajalehele Kommersant, et finantsorganisatsioonil on huvi jaepanganduse aktivate vastu Lätis ja Citadele omi peetakse omandamiseks üheks võimalikuks variandiks. Panga allikad täpsustasid, et Otkrõtije kavatseb Lätis välja arendada samad segmendid, mis Venemaalgi, nimelt jaepangandusteenused, vahendab Lenta.ru.

M2M Private Banki president Robert Idelson ütles Kommersandile, et esmajärjekorras uuritakse võimalust Citadele aktivate ostmiseks, et töötada olemasolevate klientidega, kuid uuritakse ka panga kui terviku ostmise võimalust. Ajalehe andmetel plaanis Citadele ostmist ka Latvijas Krājbanka, mis kuulus Snorase gruppi, mis kuni natsionaliseerimiseni novembri lõpus oli Vene ärimehe Vladimir Antonovi omanduses.

Potentsiaalsed investorid peavad esitama Citadele omandamise taotluse ja panga edasise arengukava 2011. aasta lõpuks. Praegu kuulub 75 protsenti Citadele aktsiatest Läti erastamisagentuurile ja 25 protsenti Euroopa rekontstruktsiooni- ja arengupangale EBRD-le. Läti kommertspankade assotsiatsiooni andmetel oli Citadele 2011. aastal aktivate mahu poolest riigis kuuendal kohal. Kogu panga väärtuseks hinnatakse 100 miljonit dollarit.

Kommersandi teatel pakub Läti turg Vene pankuritele huvi, sest see võimaldab ligipääsu odavamatele laenudele Euroopa Liidu riikidest. Lisaks sellele on Läti pangandusregulatsioonid ühed liberaalsemad endise Nõukogude Liidu riikidest.