"Päris kindlasti mitte. Pole enam selleks aega," lausus Kelam Delfile. Kelami sõnul ei kavatse ta korrata oma Luksemburgi kolleeg Astrid Lullingi saavutust, kes oli viimati tagasi valituks saades 80-aastane. "Kui veab kümme aastat välja, on väga hea," leidis teist viieaastast ametiaega pidav Kelam.

Oma järeltulijana näeks Kelam hea meelega Marko Mihkelsoni. "Marko oli mu nimekirjas number kaks. Ma väga vajaks teda," lausus Kelam. Veel üks eestlane mõjuvõimsas EPP fraktsioonis kuluks tema sõnul väga ära.

Eelmises europarlamendi koosseisus oli Kelam väliskomisjoni ainus eestlasest liige, selles koosseisus kuulub sinna ka Kristiina Ojuland. Kelam kuulub omakorda väliskomisjoni USA delegatsiooni ja Ojuland Venemaa delegatsiooni, kattes niimoodi ära kaks olulist suunda. Europarlamendi väliskomisjoni delegatsioone võib võrrelda riigikogus olevate eri riikide sõprusgruppidega.

Kelam muretses Eesti julgeoleku pärast. Eesti parim julgeolekutagatis on meie tuntus ja hea nimi, muule palju loota ei saa. See tuli tema sõnul selgelt esile 2007. aastal, kui Eesti toetuseks õnnestus Euroopa parlamendi resolutsioon läbi suruda vaid seetõttu, et Kelamit tunti ja usaldati. "Peale seda pole midagi sellist enam proovitud," märkis Kelam rahulolevalt.

Eesti tutvustamiseks on Euroopa parlament tema sõnul maailma parim koht, sest sealt käib väga palju erinevaid inimesi läbi, kellega on võimalik inimlikul tasemel kontakti saavutada.