Presidendi jõulukaardi iIlustratsioon tahvelarvuti abil orienteeruvatest jõuluvana põtradest, samuti kaardile trükitud ruutkood, mis käivitab nutitelefonis presidendi elektroonse jõulutervituse, annab edasi e-riigi sõnumit.

Presidendi kantselei avalike suhete osakonna teatel on kaardil oleva etnograafiliste motiividega mängiva pildi autoriks tuntud ja auhindu võitnud raamatuillustraator Catherine Zarip.

Tema käe alt on tulnud ka suur osa värskelt ilmunud aabitsa piltidest. Kaardi kujundas firma Brand Manual, disaineriks Dan Mikkin. E-kaardi teostas digitaalagentuur Division Interactive.

Tehnilise lahenduse väljatöötamisel peeti esmakordselt silmas ka mobiilseid seadmeid, mille jaoks töötati välja vastavad alternatiivlahendused.

Paberkaardi tagaküljel oleva QR-koodi ruudu abil saavad nutitelefonide omanikud silmapilkselt osa suurepärasest Arvo Pärdi ja Heldur Harry Põlda esitatud muusikast koos võimalusega presidendi tervitusi ka oma sõpradele ja lähedastele edasi saata.

QR-koodi lugemiseks tuleb oma nutitelefoni laadida mõni universaalsetest ja tasuta koodiskänneritest, mille leiab otsingusõnaga "QR scanner".

President saadab lisaks e-kaartidele sel aastal välja 2140 paberil jõulukaarti.