Obama ütles esmaspäeval, et USA tahab ülisalajast lennumasinat tagasi. „Me oleme seda tagasi küsinud. Vaatame, kuidas iraanlased vastavad,“ ütles Obama Valges Majas pressikonverentsil Associated Pressi vahendusel.

Esmaspäevases intervjuus Venezuela riigitelevisioonile ei öelnud Iraani president Mahmoud Ahmadinejad midagi sellist, mis viitaks, et Iraan USA nõude rahuldaks.

„Ameeriklased on ilmselt otsustanud selle luurelennuki meile anda,“ ütles Ahmadinajad. „See lennuk on nüüd meie kontrolli all. Siin on inimesi, kes olid võimelised seda luurelennukit juhtima, kes suudavad kindlasti analüüsida ka selle lennuki süsteemi. Igal juhul on see luurelennuk nüüd meie käes.“

Obama ei tahtnud kommenteerida, mida võiksid iraanlased kaaperdatud lennukist õppida. Kaitseminister Leon Panetta ütles, et on raske hinnata, kui palju suudavad nad sellest kätte saada.

Riigisekretär Hillary Clinton ja Panetta teatasid, et ei ole optimistlikud drooni tagasisaamise asjus Iraani viimase aja käitumist silmas pidades.

„Ma ei oota, et see juhtuks,“ ütles Panetta. „Aga ma arvan, et on tähtis nõue esitada.“

Iraani televisioon teatas esmaspäeval, et Iraani eksperdid on lõpetamas andmete kogumist mehitamata lennukist RQ-170 Sentinel, mille nad õhus oma kontrolli alla võtsid ja maandasid. USA väidab, et droonis tekkis rike, mistõttu ta alla kukkus.