“Meie mure on, mis saab nendest lastest, kes ei oska keskkooli jõudes eesti keelt, mille alusel oleks võimalik saada sisulist ja korralikku haridust. See on teema, millega tuleb tegeleda — kuidas seda probleemi lahendada ja leevendada, et põlvkond vahepealt kaotsi ei läheks,” avaldas Saar muret.

Sotsid leiavad Saare sõnul, et eesti keele õpe peab algama algkoolist ja keeleoskus põhikoolis olema juba nõnda heal tasemel, et keskkoolis saab õpilane aineid omandada eesti keeles.

Äärmuslasi ühisesse erakonda ei võeta

Kui möödunud riigikogu valimistel lubas Vene erakond oma nimekirjas valimistel osaleda ka Dimitri Klenskil ja teistel äärmuslastel, siis nüüd nähakse selles viga, kuna neil on erinevad vaated ning säärane luba viis erakonna hinnangul ka valimistulemusi alla.

“Kindlasti ei soovi sotsiaaldemokraadid endaga liita äärmuslasi ja ka Vene erakond ise on öelnud, et see, et nad nimekirja kõigile valimatult avasid, saatis tõenäoliselt välja vale signaali. Lisaks mõjus see vastupidiselt nende valimistulemuste ootustele — mitte ei suurendanud, vaid vähendas neid,” kõneles Saar.

Küsimusele, kas sotsidel ei ole hirmu, et teise erakonna viga ka neile pleki külge jätab, vastas Saar, et neil ja ka Vene erakonnal erinevalt mõnest teisest erakonnast on komme oma vigu tunnistada. “Kunagi minevikus tehtud vigadest tuleb õppida,” lausus Saar.