Lisaks on kohtumisel plaanis peaministrite poolt allkirjastada Eesti ja Soome rahvastikuregistri dokumentide legaliseerimisnõude tühistamise kokkulepe.

Selle kokkuleppe alusel tunnustatakse Eesti ja Soome vahel ingliskeelseid rahvastikuregistri väljavõtteid ilma apostille ja tõlketa.

Praegu tuleb kõik dokumendid, mida soovitakse teises riigis kasutada, tõlkida ja kinnitada Haagi konventsioonikohase sertifikaadi ehk apostille’ga. Soomes tuleb apostille’ eest tasuda 11 eurot ja Eestis 26,8 eurot, millele lisanduvad dokumendi tõlkimise kulud.

Peale valitsusjuhtide kahepoolset kohtumist osalevad peaministrid Turu Ülikooli seminaril Euroopa tuleviku teemal. Lisaks kohtub Ansip Turu linnapea Aleksi Randelliga ning külastab rahvusvahelist tehnoloogiagruppi Teleste ja Euroopa kultuuripealinna kultuurikeskust Logomo.

Eesti ja Soome suhteid iseloomustavad tihedad kontaktid nii poliitika, majanduse, kultuuri kui ka muudes valdkondades. Soome on pikka aega olnud Eestile ka kõige olulisemaks majandus- ja kaubanduspartneriks.

Selle aasta esimese üheksa kuu andmeil oli Soome meie teine kaubanduspartner. Käesoleva aasta poolaasta seisuga on kõigist Eestisse tehtud otseinvesteeringutest ligi veerand tulnud Soomest.

Soome peaminister Jyrki Katainen külastas Eestit käesoleva aasta 27. juunil.