Miinisadamas kell 11 korraldataval tseremoonial võtavad laeva pidulikult vastu kaitseväe peastaabi ülema kohusetäitja kolonel Peeter Hoppe ja mereväe staabi ülem kaptenleitnant Ivo Värk.

Viie kuu jooksul osales Tasuja kolmel suuremal miinitõrjeoperatsioonil Hollandi, Taani ja Prantsusmaa vetes, õppusel Joint Warrior Sotimaa ranniku lähistel ning NATO miinitõrjegrupi sisestel harjutustel. Koos miinitõrjegrupiga külastas Tasuja 12 sadamat, teatas kaitseväe peastaap.

NATO miinitõrjegrupp on üks neljast NATO mereväeüksusest, mille ülesandeks on toetada NATO operatsioone merel nii rahuajal kui kriisiolukorras. Eesti alustest on varem miinitõrjegrupis teeninud staabi- ja toetuslaev Admiral Pitka ning miinijahtijad Sulev, Sakala ja Admiral Cowan. 1973. aastal loodud üksusesse kuulub tavaliselt kuni seitse alust Ühendkuningriigist, Saksamaalt, Hollandist, Belgiast, Norrast, Poolast ja Balti riikidest.

1977. aastal Taanis ehitatud Tasuja on 44,5 meetrit pikk, tema meeskonda kuulub 28 liiget, laeva maksimaalne kiirus on 14 sõlme. Tasuja teenib Eesti mereväe koosseisus alates 2006. aastast.

Tasujaga samasse klassi kuuluvad Lindormen-klassi laevad sobivad kasutamiseks kuni kuueliikmelise staabi platvormina. Sama klassi alused on teeninud NATO miinitõrjegrupi staabilaevana varem Taani mereväe koosseisus.