"Õhk on juba puhtamaks läinud. Homme läheb see veel puhtamaks, ja see on hea," ütles Pakosta Delfile. "Ma tahan, et erakonnas sees ja loomulikult ka väljapoole ei jääks ühtegi vastamata küsimust."

Erakonna isepuhastumisvõime on Pakosta hinnangul tegelikult väga suurepärane asi, olgugi vahest valulik. Ministriametiga käib tema sõnul kaasas kohustus vastata kõikidele küsimustele ning vastuste kuulamiseks ja seepeale oma arvamuse avaldamiseks kogunebki homme IRLi volikogu. "Väga hea, et koguneb, selgus on alati kõige parem," sõnas Pakosta.

Stelmach ja Raudne peavad erakonnast lahkuma

Pakosta leiab, et Stelmach ja Raudne peavad erakonnast lahkuma. "Ja mitte ainult ebaeetilise äritsemise tõttu elamislubadega, vaid ka seetõttu, et selline tegevus kujutab endast tegelikku julgeolekuriski riigile tervikuna," põhendas ta. "Kes pole veel mõistnud, kui odavalt ja lihtsalt on võimalik üks valitsuserakond tule alla seada, pole suurt midagi mõistnud."

Pakosta ootab, et Eesti ja tema erakonna lippu hoitakse homme kõrgel. "IRL on vahest küll tüütuseni omavahel naaklev ja mõnikord emotsionaalsusest, mitte ratsionaalsusest pulbitsev erakond, ent sellest erakonnast pole just seetõttu ausatel inimestel küll põhjust välja astuda," ütles Pakosta.

Ehkki musta pesu avalik pesemine on talle põhimõtteliselt vastukarva, on ta rõõmus selle üle, et seda üleüldse pestakse. "See on väga põhimõtteline erinevus ühest teisest erakonnast, kus pesupali kunagi ei puudutagi," vihjas Pakosta.

IRL on tema hinnangul vägagi elus erakond. "Loodan, et just sellele avatud elule pööratakse homsest tähelepanu rohkem kui kaaserakondlaste poolt suremishõigetele – jah, see halamine, mõnikord ka alatu hala, palun lõpetage ka ära," lisas ta.

"Ma ei soovi ärgata hommikuti ning lugeda lehest järjekordset avaldust, milles kutsutakse erakonnakaaslasi allkirju koguma kellegi poolt või kellegi vastu. Räägime rohkem omavahel," avaldas Pakosta palve oma erakonnakaaslastele.