“Vastavalt kaitseväeteenistuse seadusele on kindral Ants Laaneotsa pensioni suurus on 75% tema ametikoha palgast ja auastmetasu summast — kokku 2958,16 eurot. Sellest arvestatakse maha tulumaks,” ütles Delfile vanemleitnant Ingrid Mühling kaitseväe peastaabi teavitusosakonnast.

Ta lisas, et praegu saavad kaitseväe juhataja pensionit veel endised kaitseväe juhatajad ja juhataja asetäitjad kindral Aleksander Einseln, kindralleitnant Johannes Kert, viitseadmiral Tarmo Kõuts, brigaadikindral Vello Loemaa ja brigaadikindral Urmas Roosimägi.

Näiteks 30 aastat kaitseväes teeninud major saab 850,16, vanemveebel 649,51 ning seersant 464,29 euro suurust pensioni. Kaitseväelaste pensioni makstakse kaitse-, mitte sotsiaalministeeriumi eelarvest.

14. oktoobril 1991 määras valitsus Ants Laaneotsa tollal veel mitte eksisteeriva peastaabi ülema kohusetäitjaks, alles kaks nädalat hiljem loodi valitsuse otsusega kaitsejõudude peastaap. 2006. aastal määras riigikogu ta kaitseväe juhatajaks. 5.detsembril asus Ants Laaneotsa asemel kaitseväe juhataja kohale brigaadikindral Riho Terras.