Täna puhub EMHI andmetel Soome lahel lõuna- ja kagutuul 15-19, puhanguti 23 m/s ning laine on 2-3 meetrit kõrge. Seetõttu on täna tühistatud kõik Lindaliini väljumised. Piletid saab kas suunamistasu eest ümberbroneerida või raha tagasi võtta (ja seejärel uue pileti osta).

Väinamerel on katkenud parvlaevaliiklus Kuivastu-Virtsu, Rohuküla-Heltermaa ja Triigi-Sõru liinidel, teatas Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin, kelle sõnul puhub lõuna- ja kagutuul puhanguti juba kuni 28 m/s. Maanteeinfokeskuse teatel on Saare maakonnas Väikse väina tammil seoses tormituulega piiratud liikumiskiirust kuni 70 km/h.

Kuivastu-Virtsu liinil tegi parvlaev Muhumaa viimase reisi kell 8.30, pärast mida jäi see Virtsu sadamasse tormi vaibumist ootama. Praegustes tuule- ja lainetingimustes on Kuivastus väga keeruline silduda ning ka sadamaeeskirjad ei luba laevaliiklust sellise tuule korral jätkata.

Uus info võimalikust liikluse jätkumisest tuleb Kuivastu-Virtsu liini kohta kell 16, pärast mida võib laevaliiklus tuule nõrgenemise ja lainete kahanemise korral jätkuda. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee.

Rohuküla-Heltermaa liinil toimusid kell 6.30 reisid mõlemast sadamast, kuid kell 8.30 väljumist Heltermaalt enam ei toimunud. Ilmselt jääb ära ka 12.30 reis, kuid tuule nõrgenedes on võimalik, et järgmised reisid toimuvad. Uut infot lubadakse Heltermaa-Rohuküla liini kohta kella 16st.

Triigi-Sõru liini kohta teatati, et raskete ilmaolude tõttu seal täna kindlasti reise ei toimu.

Lindaliini piletite suunamistasu

Lindaliini pileteid saab firma teatel ümber broneerida ainult Lindaliini kassades Linnahalli sadamas, Kaubamaja kassas ja Makasiiniterminali kassas. Suunamistasu Turistiklassi piletitele 10 eurot, Lindaklassi piletitele 6 eurot.

Lindaliini infotelefonilt, kus tuli 13 minutit ootel olla, öeldi Delfile, et võimalus on ka raha tagasi saada ning seejärel uus pilet osta. Sellisel juhul pole suunamistasu vaja maksta. Lisainfot saab Lindaliini telefonil 699 9333.

EMHI hoiatuse järgi hakkab täna hommikul Lääne-Eestist alates lund ja lörtsi sadama, päeva jooksul levib sajuala itta. Saartel ja läänerannikul läheb sadu üle vihmaks, mitmel pool on jäidet. Lõuna- ja kagutuul puhub Eestis hoiatuse järgi sisemaal puhanguti 20, rannikul 23, saartel 26 m/s.

Täna kell 16 ajal teatati, et Laevaliiklus Heltermaa-Rohuküla liinil on taastumas, parvlaevade Hiiumaa ja Saaremaa kaptenite otsusel väljuvad reisid mõlemast sadamast kell 17:00.

Laevaühendus Kuivastu ja Virtsu vahel on endiselt katkenud, uus info liikluse jätkumise võimalikkuse kohta tuleb kell 20:00.