Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) andmeid vaadates paistab, et hämmastavalt satub selletalvine esimene lumetorm nimelt Padaoru lumevangla aastapäevale.

Reedel pärast keskööd hakkab Eestis lõuna- ja kagutuul tugevnema, hoiatab EMHI. Hommikuks ulatuvad puhangud saartel kuni 20 m/s. Päeva peale jätkub tuule tugevnemine sisemaal puhanguti 15-20, saartel ja läänerannikul puhanguti kuni 25 m/s. Sadu algab hommikul saartel lörtsina ning levib ennelõunal lörtsi ja lumena üle Lääne-Eesti, pärastlõunal üle kogu Mandri-Eesti. Läänepoolsetes maakondades muutub keskpäevaks sadu intensiivsemaks, saartel võib sekka tulla ka vihma.

Õhtu poole on sadu tihedam ka Ida-Eestis ning võib tuisata. Õhutemperatuur on 0 kuni -2, saartel ja läänerannikul 0 kuni +3 kraadi.

Laupäeva öösel lisandub Eestisse sadusid nii lörtsi kui lumena ning puhub jätkuvalt väga tugev lõuna- ja kagutuul. Laupäeva hommikuks võib märja lumekihi paksus ulatuda Lääne-Eestis kuni 5 cm-ni, ida pool kuni 10 cm-ni.
Laupäeva päeval tuleb Lääne-Eestis sekka vihma, aga ida pool jätkub sadu lörtsina.

Sarnase tugevusega tuul oli ka aasta tagasi Padaorus, kus lisaks autodele oli lumelõksus vähemalt kuus reisibussi koos paljude sõitjatega. Bussidesse võeti sooja ka autodes külma jäänud inimesi. Lumevangi jäänutest evakueeriti Viru-Nigula spordihoonesse ja ka kohalikku rahvamajja ja vallamajja umbes 180 inimest.

Järgmise päeva õhtuks pääsesid autokolonnid mõlemas suunas liikuma, kuid päästeamet soovitas autosõitu siiski paar päeva vältida.

Homse-ülehomse osas sääraseid soovitusi, vististi hea märgina, antud pole.