„Alati kui skandaal on õhus, siis koalitsioon kõigub, aga Reformierakond ei ole sellest kõikumisest huvitatud,“ ütles peaminister tänasel pressikonverentsil. „Eksivad kõik need, kes arvavad, et Reformierakond otsib mugavamat partnerit ja seda sotsiaademokraatide näol.“

Ansip kinnitas, et Reformierakond ei ole mingisuguseid läbirääkimisi pidanud. „Mina sellisest mugavusest, mis nemad (sotsid) Eesti riigile pakkusid, kui nad veel koalitsioonis olid, ei hooli,“ ütles Ansip.

Ansip meenutas, et sotside mugavus oleks Ivari Padari eestvedamisel tähendanud Eestile 17 miljardi krooni suurust eelarvedefitsiiti kolme aasta jooksul. „Ei IRL ega Reformierakond ei olnud sellise hullupööra laenuvõtmise ja defitsiidiga nõus,“ ütles ta ja lisas, et praegune koalitsioon valis hulga keerukama, kuid Eesti riigile ja rahvale kasulikuma tee.

Ka eitas peaminister võimalikku koostööd Keskerakonnaga. „Kas te kujutate ette mind koalitsioonis Edgar Savisaarega?“ küsis ta ja vastas ise: „Mina küll ei kujuta, ärge teie ka kujutage.“

Peaminister Ansip lükkan ümber kõik jutud sellest, et elamislubadega kauplemise skandaal on Reformierakonnale kasulik, küll aga on erakonna huvides tõde välja selgitada. Selleks on Ansipi sõnul kõige parem koht riigikogu, kus on korruptsioonikomisjon, mis on kõige kohasem seda juhtumit uurima.

„Riigikogu komisjon peab seda asja uurima, et anda juhtumile ka eetiline hinnang,“ lausus ta ja lisas, et õigusliku hinnangu peavad andma õiguskaitseorganid.