Politsei- ja piirivalveameti välismaalaste talitluse menetlusnõunik Kristi Kuusksalu selgitas ETV saatele "Pealtnägija", et välismaalased peavad elamisloa taotlemisel tõendama oma investeeringuid kas konto ülekande väljavõttega või esitama mingeid muid dokumente.

"Samuti nad peavad tõendama, et neil on tegelik eluruumi olemasolu Eestis ja esitama ka n-ö vabas vormis kirjaliku põhjenduse, miks nad ikkagi tahavad siia Eestisse siis elama ja töötama tulla ja milleks see ettevõtlus ikkagi on oluline siin Eestis," vahendavad ERR Uudised Kuusksalu.

"Pealtnägija" leidis mitu aadressi, mis on seotud Stelmachi ja Raudse kaastöölistega, kuhu rida nende väidetavaid suurinvestoreid on sisse kirjutatud. Aadresse on nii Tiskres, vanalinnas kui Lasnamäel ja mõnda, nagu näiteks Järveotsa tänavale, on eri aegadel sisse kirjutatud mitmeid miljonäre.

Üks külalislahke inimene on Kristel Meos, kellele kuuluvasse korterisse vanalinnas Laial tänaval ja majja Tiskres Taludevahe tänaval on eri aegadel sisse kirjutatud mitmeid miljonäre Stelmachi klientide hulgast. Tiskre majja konkreetselt vähemasti viis isikut.