"Minule teadaolevalt avaldab ajaleht Eesti Ekspress homme artikli, kus väidetakse, et Indrek Raudne on saanud raha seoses Tallinna Sadamale kuulunud AS Scantrans aktsiate müümisega ning et vastav rahasumma on kantud minu elukaaslasele Linna Tammele kuuluva firma pangakontole," teatas Stelmach täna.

"Kuivõrd tegemist on väga ränkade valesüüdistustega, siis olen sunnitud astuma samme enda maine kaitsmiseks ning valeandmete ümberlükkamiseks."

Stelmach kinnitas, et Liina Tammele kuuluv äriühing on nõustanud Scantrans AS'i omanikke ettevõtte väärtuse hindamisel ning Tallinna Sadamale kuulunud Scantransi aktsiate omandamisega seotud tehingu dokumentatsiooni ettevalmistamisel.

"Ei Liina Tamm ega mina ei ole kordagi osalenud ühelgi Scantransi aktsionäride ja Tallinna Sadama esindajate vahelisel läbirääkimisel ega ühelgi teisel moel suhelnud antud tehingu raames Tallinna Sadama esindajatega. Indrek Raudse seostamine antud lepinguga on pahatahtlik ja meelevaldne ning Indrek Raudne kuulis sellise lepingulise suhte olemasolust eile pärast Eesti Ekspressi ajakirjanike kontaktivõttu," ütles Stelmach.

Ta on enda sõnul langenud planeeritud, teadliku ja pahatahtliku laimurünnaku ohvriks ning teadlikuks laimajaks on "Pealtnägija" saates Ruslani nime all esinenud mees.

"Eesti Ekspressi artikli allikaks on mulle teadaolevalt Scantrans AS (pankrotis) juhatuse liige Vladimir Kleiner. Sama isik esines varjunime "Ruslan" all eelmise nädala kolmapäeva õhtul ETV saates "Pealtnägija"."

Stelmachi kinnitusel on tema kokkupuuted Vladimir Kleineriga on olnud põgusad ning peamiselt toimunud tema isa Igor Kleineri soovil. "Samuti tunnen mitmeid Scantrans AS-i äripartnereid. Mulle on arusaamatud minu vastu suunatud laimurünnaku motiivid, kuid tagamaid võib otsida Vladimir Kleineri ärilistest ebaõnnestumistest," vihjas poliitik.

"Soovimata anda hinnangut Vladimir Kleineri isikule, soovitan ajakirjanikel enne tema poolt väidetu tõe pähe võtmist tutvuda antud isiku varasema käekirjaga ning küsida temalt selgitusi motiivide osas. Usun, et Vladimir Kleineri isiku avalikustamine aitab kaasa antud isiku motiivide väljaselgitamisele."