Milliseks on kujunenud esimesed tööpäevad?
Esimesed tööpäevad on möödunud väga kiirelt ja töiselt, suheldes töötajatega ja lahendades muuseumi igapäevaprobleeme.

Kuidas tunnete end juhina kollektiivis, kes juba enne teie tööle asumist avaldas avalikku protesti?
Avalik kiri oli suunatud pigem ministeeriumi ja konkursikomisjoni, mitte minu aadressil. Seda on kinnitanud mulle ka muuseumi töötajad.

Milline on läbisaamine uute kolleegidega? Kas tunnetate vastuseisu või koostöövalmidust?
Minu kolleegid on valdavalt heatahtlikud, sõbralikud ja koostööle orienteeritud oma ala professionaalid. Mõningad eelarvamused olid ettearvatavad, kuid usun, et suudame nendega üheskoos hakkama saada. Vastuseisu ei tunneta, pigem koostöövalmidust.

Kas ja milliseid muudatusi kavatsete teha loodusmuuseumi kollektiivis?
Hetkel suuri muudatusi plaanis ei ole. Kui inimesed armastavad oma tööd, teevad seda särasilmselt ja tahavad teha koostööd, siis on võimalik üheskoos ka organisatsiooni edasi arendada.

Millised muudatused on kavas loodusmuuseumi töös?
Lähiajal läheb muuseumi Laia tänava maja remonti ja seega on veel nädala lõpuni kõigil huvilistel võimalik külastada nii meie ekspositsioone kui ka aasta loodusfoto konkursi valitud töödest üles pandud näitust „Vereta jaht”. Renoveerimistööd lõppevad juunis ja selle tulemusena paranevad oluliselt tingimused nii külastajatele kui ka töötajatele.

Remont ei tähenda aga seda, et muuseum inimeste jaoks suletuks jääb. Näiteks on jätkuvalt võimalik kutsuda meie inimesi loenguid pidama nii koolidesse, lasteaedadesse kui ka näiteks loodusesse. Kindlasti võtame plaani korraldada erinevaid üritusi väljaspool muuseumisaale. Infot meie tegemiste kohta soovitame jälgida jooksvalt kodulehel.

Ei ole saladus, et muuseum on külastajate jaoks jäänud justkui eelmisesse sajandusse. Millised sammud on kavas, et kaasajastada loodusmuuseumi ja tõsta külastajate arvu?
Üheks olulisemaks prioriteediks on kindlasti uuendada ja täiustada meie ekspositsiooni, mis on kohati juba aastakümneid vana ja pisut väsinud. Koostöös ülikoolide, erialaasutuste ja –organisatsioonidega on plaanis korraldada erinevaid projekte, loengusarju ja näitusi.

Muuseum peab andma oma panuse selleks, et looduse tutvustamine toimuks atraktiivsemalt, et muuseum oleks inimestele põnev, hariv ja kättesaadav. Erinevaid kommunikatsioonikanaleid kasutades tahame tutvustada muuseumi ka laiemale avalikkusele, et inimesed meid ikka üles leiaks. Kohtumiseni loodusmuuseumis!