Põhja ringkonnaprokuratuur saatis Parbuse süüasja kohtusse juba tunamullu detsembri alguses, süüdistades kokku 15 isikut pistise võtmise ja andmisega seotud kuritegudes.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja teatel süüdistatakse Parbust selles, et ta võttis Tallinna linnavalitsuse abilinnapea nõuniku ametikohal töötades 2007. aasta augustist kuni 2008. aasta detsembrini korduvalt erinevatelt isikutelt pistist. Süüdistuse järgi toimus pistise võtmine detailplaneeringute ja ehitusprojektide üle järelevalve teostamise eest Tallinna linnaplaneerimise ametis. Süüdistuse kohaselt võttis Parbus pistist raha ja kinkekaartide näol nii endale kui ka sihtasutuse Jüri Vilmsi Sihtkapital kasuks. Kokku sai Ivo Parbus süüdistuse järgi pistisena üle 980 000 krooni.

Sama kriminaalasja raames on esitatud süüdistus ka Elmar Sepale SA Jüri Vilmsi Sihtkapitali juhatuse liikmena Parbuse korduvale pistise võtmisele kihutamises ja sellele kaasa aitamises.

Samas kuriteos on esitatud süüdistus ka SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile juriidilise isikuna. Nimelt võttis Ivo Parbus Elmar Sepa vahendusel ja viimase nõudel Tallinna linnaplaneerimise ametis seisma jäänud problemaatiliste detailplaneeringute üle järelevalve teostamise eest raha SA Jüri Vilmsi Sihtkapitalile, seisab süüdistuses.

Pistise andmises on süüdistus esitatud Raivo Untile ja juriidilise isikuna Tallinna Farmaatsiatehas AS-ile, ärimees Peeter Palusaarele ja juriidilise isikuna Kaupmehe Arenduse OÜ-le, Toivo Susile ja juriidilise isikuna TLS Invest OÜ-le, Tõnu Kortsule ja juriidiliste isikutena OÜ-le Woody, OÜ-le Metsailu, OÜ-le Constancia ja AS-ile Merko Ehitus. Samuti esitati süüdistus pistise andmises endisele Tallinna Kristiine linnaosavalitsuse ametnikule Aleksander Raidele.