Meeleavaldusele kogunes tuhat võimude tegevusega rahulolematut inimest. Nad kogunesid vaatamata sellele, et päeva jooksul toodi Moskvasse siseväelased ja sõjatehnika. Meeleavaldus polnud loomulikult võimudega kooskõlastatud, teatab Novõje Izvestija.

Samal ajal oli väljakul ka tuhandeid Kremli-meelsete noorteorganisatsioonide Naši, MGER ja teiste esindajaid. „Väljak oli täis inimesi, kelle lapsehoidja on Ühtne Venemaa. Vaatamata võimude nõusoleku puudumisele miitingu läbiviimiseks, kasutasid nad lippe, megafone, trumme ja ronisid telefoniputkade otsa,“ teatab liberaalne partei Jabloko.

Opositsionääride vahistamine toimus jõhkras vormis. Politseinikud peksid läbi 18 inimest, kellest ühel, Ilja Kondrašovil, murti ninaluu, teatas Novaja Gazeta ajakirjanik Jelena Kostjutšenko, kes samuti politseijaoskonda viidi. Kondrašovile kutsuti kiirabi, kuid politsei viis ta ikkagi kaasa.

„Politseinikud keeldusid mind haiglasse viimast. Kohale kutsutud kiirabi konstateeris käeluumurrukahtlustuse. Ma sain trauma, kui mul hakati bussis käsi väänama. Seejuures veeti meid 4,5 tundi lihtsalt mööda linna ringi,“ ütles noorteliikumise Alternativa juht Oleg Melnikov.

Vahistamise käigus peksti läbi ka ajalehe Kommersant korrespondent Aleksandr Tšernõhh, kes esitas politseile pressikaardi.

Osale vahistatutest esitati süüdistus politseinikele vastuhakkamise eest. Neid hoiti jaoskondades hommikuni. Mõned viidi 3-4 tunni pärast kohtusse. Kõiki ootab 15 päeva aresti. Mõned lasti igasuguste selgitusteta vabaks.

Veel teisipäeval vabaks lastud opositsiooniliider Boriss Nemtsov kirjutas Twitteris: „Veetsin politseijaoskonnas kolm tundi. Küsin, miks vahistati, aga nüüd vabaks lasti? /Vastus/ - Anti käsk. Juba ei häbeneta rääkida, et nad on robotid. Seadust ei ole.“

Jabloko veebilehel kirjutatakse, et partei liige ja riigiduuma kandidaat Sergei Mitrohhin läks koos kaaslastega teisipäeva õhtul kella 19 ajal Triumfi väljakule, et võtta osa rahumeelsest aktsioonist valimiste võltsimise vastu. Koos Jabloko noorteorganisatsiooni juhi Kirill Gontšaroviga rulliti lahti Venemaa lipp ja tehti paar sammu. Kohe saabusid OMON-lased, väänasid nende käed selja taha ja viisid bussi, kuigi Mitrohhin näitas oma kandidaadi tõendit. Riigiduuma kandidaati ei tohi nimelt ilma prokuröri loata vahistada.

Vahistamisel püüdis Mitrohhin asjatult nõuda politseipolkovnikult, kes meeleavalduse laialiajamist juhtis, et see võtaks tarvitusele meetmed ka Ühtse Venemaa sanktsioneerimata aktsiooni vastu.

Mitrohhinit hoiti umbes tund bussis, kus koos temaga oli veel umbes 30 vahistatut. Seejärel viidi teda kahte politseijaoskonda. Kohe ei lastud poliitiku juurde ka advokaati, mis on samuti jäme seaduserikkumine.