Seeder ütles BNS-ile, et kuna põhikirja järgi on temal õigus volikogu kokku kutsuda, ta seda ka teeb. „Volikogu kokkukutsumine on mõistlik ja põhjendatud, et laiem ring erakonna liikmeid saaks infot otse allikatest. Nii et meil on selline plaan ja loodan, et täna [teisipäeval] otsustame ära koha ja kellaaja,“ sõnas ta.

Seederi sõnul ei ole volikogu liikmete poolt väga intensiivset survet koosoleku kokkukutsumiseks olnud. „Aga eks ma suhtlen erakonna liikmetega otse ja telefonitsi, on ka paar-kolm e-kirja saabunud, kus mulle on ettepanek volikogu kokkukutsumise kaalumiseks tehtud,“ ütles Seeder.

Kui korralise volikogu kokkukutsumiseks on vaja sellest ette teatada kümme päeva, siis erakorralise volikogu kokkukutsumiseks piisab kolmepäevasest etteteatamisest. IRL-i volikogus on 148 hääleõiguslikku liiget. IRL-i põhikirja järgi saab volikogu vajadusel tagasi kutsuda erakonna esindaja valitsusest. Volikogu koosolek on otsustusvõimeline, kui selles osaleb üle kolmandiku volikogu liikmetest.

Elamisloaskandaali arutanud IRL-i eestseisus otsustas eile, et majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts ning siseminister Ken-Marti Vaher skandaali tõttu ametist lahkuma ei pea.

Eestseisuses ei leidnud toetust 79 erakonna liikme poolt pühapäeval esitatud ettepanek, et riigikogust lahkuks lisaks Indrek Raudsele ka Siim Kabrits ning ministriametist kutsutaks tagasi Juhan Parts ja Ken-Marti Vaher, teatas IRL-i pressiesindaja BNS-ile. Ettepanekut ei toetanud ükski kohalolnud eestseisuse liige. Selle vastu oli 11 inimest, erapooletuks jäi neli. IRL-i eestseisus on 24-liikmeline, seega puudus esmaspäeval üheksa eestseisuse liiget.

Eestseisus pidas pärast asjaosaliste selgituste kuulamist küllaldaseks, et Indrek Raudne ja Nikolai Stelmach on astunud tagasi oma valitud ametitest.