Riigipea ütle mõne kilomeetri kaugusel Abhaasia administratiivpiirist asuvas Zugdidi linnas, et Lazica nime kandva hakkava linna ehitamine saab alguse tuleval aastal, vahendas BNS võrguväljaannet civil.ge.

President täpsustas, et uus linn hakkab paiknema Abhaasia administratiivpiiri lähedal asuva Anaklia ja sadamalinnast Phothist põhja jääva Kulevi vahel.

“Sellest tuleb suur linn. Ma eeldan, et kümne aasta pärast elab seal vähemalt pool miljonit inimest ning sellest saab Gruusia suuruselt teine linn Thbilisi järel, suur kaubandus-, äri- ja majanduskeskus Lääne-Gruusias, Musta mere rannikul,” sõnas Saakašvili.

“See tähendab, et alates tuleva aasta kevadest alustame mahukaid taristutöid... Uue linna rajamisel saab tööd mitu tuhat inimest,” ütles riigipea, viidates kõnelustele mitme investeerimisgrupiga Aasia ja Euroopas.

Saakašvili sõnul valis Venemaa 1990. algul Gruusia ründamiseks Abhaasia, kuna see regioon oli oma majanduslikult potentsiaalilt kõige paljulubavam.

“Vaatamata neile vaenlase plaanidele loome uue suure linna, millest saab palju suurem kui praegune Suhhumi, ning millest saab kindel alus ülejäänud territooriumide kindlaks tagastamiseks, kuna loomulikult ei saa Gruusiat ette kujutada ilma Abhaasiata,” kuulutas president.

“Ent selleks, et see juhtuks, peame arenema ja ootama hetke, mil impeerium vältimatult kokku variseb ning kui meil on kindlalt võimalusi ja manööverdamisruumi oma positsioonide taastamiseks,” sõnas ta, osutades, et “vahepeal vajab Gruusia pidevalt arengut ja edusamme”.